Barion Pixel

10 érv a tricikli, azaz a háromkerekű kerékpár mellett

2023. 08. 01. | Termékek, Utazás | 0 hozzászólás

Ha a babád már önállóan és magabiztosan tud járni, ideje egy szuper járgány után nézni. Ami nem csak kiváló szórakozást nyújt, de a mozgásfejlődést is segíti. Első babajárgánynál legfontosabb szempont a kellő stabilitás, így célszerű lábbal hajtós három- vagy négykerekű járművet választani. Mai cikkünkben a tricikli 10 legfontosabb előnyét mutatjuk be.

Stabilitás 

A kétkerekű kerékpárhoz képest a tricikli stabilabb, mivel három kerék tartja az egyensúlyt, illetve kerekei is vastagabbak. A benne utazó gyermeknek is biztonságosabb, hiszen háttámlával és körbeölelő karfával látták el.

Szülőkormány 

A tricikli nagyszerű átmenet lehet a babakocsi és az önálló járgánnyal történő közlekedés között. A szülőkormánynak köszönhetően először a baba csak utazik a tricikliben, miközben a szülő tolja. Később, ha a gyermek már eléri a pedált és megtanulja hajtani, a szülőkormány eltávolítható. Néhány típusnál az ülés menetiránynak háttal is fordítható, így akár már 9 hónapos kortól is tolhatjuk benne babánkat.

Könnyebb vezetés 

A tricikli egyszerűbb és kényelmesebb irányítást biztosít kétkerekű társainál, hiszen nem kell folyamatosan egyensúlyozni. Könnyebb kormányozni és manőverezni, ami kiválóan elősegíti a későbbi magabiztos biciklizést. A Caretero Toyz Wroom Tricikli nagy habkerekei még könnyebbé teszik mind a tolást, mind a későbbi vezetést. Nem kell aggódni, hogy kilyukad vagy leenged. Állítható háttámlája és tolókarja leszerelhető. Az összecsukható kialakítás megkönnyíti a csomagtartóban való szállítást és a tárolását. Fekete, piros és a ritka türkiz színben is elérhető.

1. ábra: Caretero Tricikli Toyz Wroom

Hosszú távú társ 

A tricikli egyes típusai már 9 hónapos kortól használhatóak, de olyat is találsz, ami a gyerek 6 éves koráig hű társatok lesz. A Kinderkraft Freeway Tricikli átalakítható, multifunkciós és 3 módon használható: szülőkormánnyal, tricikliként és kerékpárként. Fékezhető hátsó kerekekkel és 2 pontos biztonsági övvel felszerelt. Ülése elforgatható, így kezdetben menetiránynak háttal is tolható a pici.

2. ábra: Kinderkraft Freeway Tricikli

Nagyobb teherbírás 

A háromkerekű kerékpárok nagyobb teherbírással rendelkeznek, mint kétkerekű társaik és műanyagból készült változataik. Masszív, stabil szerkezetűek, akár 25 kg-ig is használhatóak. A Zopa ZooGo multifunkciós tricikli 4 különböző módon használható egészen 6 éves korig.

  • Beállítható magasságú szülőkormány
  • Szülőkormányra akasztható praktikus, apróságtartó zseb
  • Levehető, színben összehangolt napellenző
  • Lehajtható, passzív lábtartók a legkisebbek számára
  • A legkisebbek kényelme érdekében kárpitozott ülés
  • A biztonsági övek és az oldalsó karfa ügyelnek arra, hogy a gyermek helyesen üljön
  • Kormányra szerelhető kosár
  • Nagy játéktartó kosár a hátsó kerekeknél
  • Pedálreteszelés funkció arra az esetre, ha a szülő tolja a triciklit

3. ábra: Zopa Tricikli ZooGo

Kényelem 

A tricikli kialakítása kényelmes utazást biztosít. Puha háttámlával, körbeölelő karfával, lábtartóval rendelkezik, melyek egyes típusoknál később eltávolíthatók és a járgány kerékpárként használható. Ilyenkor a gyermek egyedül ül rá a triciklire és egyedül száll le róla. Napellenző vagy kupola véd a napsugárzástól. Nagy előnye a legtöbb járgánnyal szemben, hogy tárolózsebekkel és kosarakkal felszerelt, így a legfontosabb dolgokat könnyen magatokkal vihetitek.

Biztonság 

A tricikli stabilitása és könnyű vezetése hozzájárul a biztonságosabb közlekedéshez. A triciklik általában jobban ellenállnak az oldalszélnek vagy más külső tényezőknek, és kevésbé valószínű, hogy felborulnak. A Chipolino Smart Tricikli kezdetben szülőkormánnyal irányítható. Körbeölelő karfája meggátolja a kisgyermek kiesését. Megbízható, minőségi anyagokból készült, 5 pontos biztonsági övvel ellátva.

4. ábra: Chipolino Smart Tricikli kupolával

Hordozhatóság

Néhány típusú tricikli összecsukható, ami könnyű szállítást és tárolást tesz lehetővé. Magatokkal vihetitek sétálni, kirándulni vagy nyaralni is, így tényleg semmilyen helyzetben nem kell lemondanotok róla.

5. ábra: Caretero Tricikli Toyz Wroom

Sokoldalúság 

A triciklik sokféle környezetben és tevékenységhez alkalmazhatók. Multifunkciós, így néhány modell akár 9 hónapos kortól egészen 6 éves korig is használható. Ha ülése forgatható, a menetiránynak háttal is utazhat a kicsi. Vásárlásnál vedd figyelembe, melyik modell milyen funkciókkal rendelkezik, így könnyen kiválaszthatod, ami nektek a legjobban megfelel. Az elején tolhatod a szülőkarral, a kicsi megtanulhatja hajtani a pedált, egyes típusok pedig kerékpárként is használhatóak.

6. ábra: Zopa Tricikli ZooGo

Gazdaságosság 

A gyermekek számára tervezett járgányok kínálata nagyon széles, aminek előnye, hogy vásárláskor biztosan megtalálod az aktuális igényeidnek megfelelőt. Hátránya viszont, hogy előfordulhat, a szükségesnél több termékre ruházol be, amelyek többségét kihasználatlanul növi ki a gyerek. Egy tricikli hosszútávú befektetés, a legtöbb modell multifunkciós, átalakítható, így gyermekeddel együtt nő. Nézz szét a Zsiráf Babaáruház tricikli kínálata között, és válaszd ki a márkás, minőségi modellek közül azt, ami évekig a család tagja lehet.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása