Barion Pixel

Nehéz kicsalogatni a gyerekeket a házból, ha hűvösre fordul az idő? Próbáld ki szórakoztató, családi játékainkat a természet kincseivel!

2022. 11. 20. | Programok, Termékek | 0 hozzászólás

Tavasszal és nyáron gyakran vannak nyitva az ablakok, a teraszajtó, így program nélkül is sokkal több friss levegőhöz jutunk mi is és gyermekeink is. Ezért különösen fontos, hogy a hűvös idő beköszöntével, amikor kevesebbet szellőztetünk és szárazabb a benti levegő, minél gyakrabban öltözzünk fel és fedezzük fel a természet csodáit. Mai cikkünkben kiváló játékokat és praktikus kellékeket, termékeket ajánlunk az örömteli szabadban töltött időhöz.

 

Kinti mínuszok babakocsival

Akkor sem kell aggódnod, ha tavasszal, vagy utána született a babád, és ez lesz az első teletek. Egy univerzális bundazsák garantáltan melegen tartja majd a picit a babakocsis séták alatt. Az öltöztetés kellemetlenségeitől is megkímélheted magatokat, hiszen egy mozdulattal a kényelmes, puha zsákba teheted őt, a sapkán kívül másra nem is lesz szükségetek. Válassz a Zsiráf Babaáruház kiváló minőségű bundazsákjai közül! Találd meg a megfelelő méretet, típust és színt kínálatunkban!

 

Kellemes séta anya testéhez simulva

Tudtad, hogy a hordozott babák kevesebbet sírnak és egészségesebben fejlődnek? Ráadásul jobban alszanak és kevésbé hasfájósak. Tapasztald meg te is a hordozás pozitív hatásait kiváló babahordozó kenguruinkkal! Használhatod otthon, de az őszi, téli séták alkalmával is kitűnő szolgálatot tesznek.

 

Vagány járgányok totyogós kortól

Ha úgy érzed a babakocsit kinőttétek, vagy élvezetesebb lehet a kicsinek egy új járgányban utazni, miközben sétáltok, eljött a triciklizés ideje. Egyes modellek már 9 hónapos kortól biztonságosan használhatóak, de 1 éves kortól még több modell közül választhatjátok ki a megfelelőt. Kezdetben a lehajtható, passzív lábtartót és a szülőkormányt alkalmazva, később pedig már a kicsi maga tekerheti. Tricikli után vagy helyett örökmozgó gyermekedet érdemes megismertetni a futóbicikli adta örömökkel. 18 hónapos kortól 20 kg terhelhetőségig.

 

Szórakoztató játékok a szabadban az egész családnak

Vannak gyerekek, aki imádnak a szabadban játszani, de az is előfordul, hogy hűvösebb időben nehéz kicsalogatni őket a meleg szobából. Ilyenkor a szülőknek érdemes pár cselhez folyamodni, és felcsigázni őket pár klassz, kinti játékötlettel. A természetközpontú, környezettudatos nevelés egyébként is egyre fontosabb szerepet kap, célszerű közelebbről megismerkedni vele. A weboldalak kínálatában sok kültéri játék közül választhatsz gyermeked igényeinek megfelelően, mai cikkünkben mégis a természetben fellelhető anyagokkal történő vidám időtöltéshez adunk pár tippet. A kettőt ötvözve biztosan nem kell majd kétszer mondani a kicsiknek, hogy irány a friss levegő!

Sokoldalú kavicsok

Nem kell messzire mennünk, hogy bevonjuk a kavicsokat is a játékba. Lehet egy tematika, amihez kavicsokból kell kirakni a formákat, nagyobbakkal játszhatunk kavics-jengat, a kicsiknek pedig filctollal rajzolhatunk rá állatokat, eldughatjuk őket a fűbe, bokrok alá, és versenyezhetünk, ki talál többet. Ha a gyerekek már érdeklődőek, mesélhetünk nekik az adott állatokról, így játszva tágítjuk ismeretüket az állatvilág szereplőiről.

 

Őszi játék a levelekkel

Bár levelek tavasztól őszig megtalálhatóak a fákon, mégis ősszel a legjobb játszani velük, hiszen maguktól lehullanak, így nem kell letépnünk őket. Szedhetünk gyönyörű darabokat és kipréselhetjük egy könyvben, később egy rajzlapra ragasztva kreatívkodhatunk vele otthon. De játszhatunk egy egyszerű ’Mi következik a sorban?’ nevű játékot is. Kezdj el felváltva kirakni két különböző típusú levelet, majd kérd meg a gyerekeket, hogy folytassák a sort. Ezt különböző ágakkal és termésekkel is játszhatjuk, nagyobb gyerekeknél több elemből álló sorozattal nehezíthetünk. Következő ötletként iskolás gyerekekkel játszunk levél-puzzlet! Keressetek egy szép nagy levelet, ami még nem száraz. Vágd fel pár darabba és már kész is a puzzle. Vajon minden darabját helyre tudják illeszteni a gyerekek?

 

Kicsi gesztenye

A gesztenyeember készítését senkinek nem kell bemutatnunk, de sok más szórakoztató játék játszható még velük. Találj ki egy egyszerű formát (pl. házikó) és rakd ki gesztenyével úgy, hogy előtte beszámozod őket. A gyerekeknek botokkal kell összekötni az egymás után következő számokat (vagy betűket), hogy rájöjjenek, mit ábrázol a gesztenyehalmaz. Számolni tanuló vagy a betűkkel ismerkedő gyerekeknek ideális fejlesztőjáték. Krétával a kőre rajzolhatsz különböző alakzatokat egészen az egyszerű vonaltól az összetett ábráig, amit a gyerekeknek gesztenyével kell kirakni. Finommotorikus képességei játék közben, észrevétlenül fejlődnek és napról napra ügyesebbek lesznek. Filctollal rajzolj pár gesztenyére X-et, párra pedig 0-t és iskolás gyerekekkel már indulhat is a családi gesztenye-amőba.

Bármit is játszotok, törekedj rá, hogy a gyerekek megértsék a természet kincseinek értékét, megtanulják, hogyan óvhatják meg azokat. Mutass példát, így még könnyebben ki fog alakulni bennük a kötődés környezetük és a természet iránt. Gyermekeink generációjánál talán minden eddiginél fontosabb szerepet kell, hogy kapjon a környezetvédelem, a tudatosság és a föld szeretete.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása