Barion Pixel

Biztonságos vakáció a babával

2023. 06. 29. | Termékek, Utazás | 0 hozzászólás

Beköszöntött a jó idő, kezdődik a vakáció, előkerülnek a bőröndök. Mikortól érdemes nyaralni vinni a picit? Hogyan vágjunk neki? Milyen közlekedési eszközt válasszunk? Hogyan tegyük biztonságossá és felejthetetlenné a családi nyaralást? Mai cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ.

Repülés a babával

Nincs külön szabály arra, hogy a babákat mikortól tehetjük ki az első repülőútnak. A megfelelő egészségügyi állapot nem csak a csecsemőknél alapfeltétel, de szülés után az édesanyánál is. Ahhoz, hogy a vakáció valóban pihentető és zökkenőmentes legyen, érdemes megvárni azt az időszakot, amíg kialakul a család napi rutinja a baba érkezése után. Az újszülöttek és a csecsemők immunrendszere még éretlen, ezért sokkal jobban ki vannak téve a fertőzéseknek, betegségeknek. Erre különösen figyeljünk, ha távoli, egzotikus helyre utazunk. Néhány tanács a lehető legkényelmesebb és a zökkenőmentes repülős utazáshoz babával:

  • Jegyfoglalás: Amikor repülőjegyet foglalsz, jelezd a légitársaságnak, hogy babával utazol. Gyakran külön szabályok és opciók állnak rendelkezésre a babák számára, például utazóágy vagy biztonsági öv.
  • Csomagolás: Csomagolj be mindent, amire a babádnak szüksége lehet a repülőúton. Tartalmazzon pelenkákat, cumit, cumisüveget, játékokat, extra ruhát, babaételt és egyéb szükséges tárgyakat. Vidd magaddal a kicsi egészségügyi és oltási kiskönyvét, mely igazolja a védőoltások meglétét. A repülőút során általában alacsonyabb a hőmérséklet, így készülj pulóverrel, puha takaróval, esetleg kis sapkával.
  • Időzítés: Próbálj úgy tervezni, hogy az utazás a babád alvási időszakára essen. Ez segíthet csökkenteni az esetleges nyugtalanságot vagy nyűgösséget a repülőn.
  • Etetés és itatás: Ha a babád még csecsemő, gondoskodj róla, hogy legyen elegendő anyatej vagy tápszer a repülés ideje alatt. Ha már szilárd ételeket fogyaszt, vigyél magaddal néhány könnyen fogyasztható ételt. A légnyomásváltozások hatásainak elkerülése érdekében a fel- és leszállás alatt próbáld itatni a picit.
  • Helyváltoztatás és mozgás: A repülőn ülve a babának kevesebb lehetősége van a mozgásra és a helyváltoztatásra. Próbálj időnként felkelni és sétálni vele a folyosón, de az ülések közötti térben is biztosíthatsz mozgást egy kis időre a babának.
  • Nyugtató és szórakoztató tevékenységek: Vigyél magaddal olyan játékokat, könyveket vagy más szórakoztató tevékenységeket, amelyek lekötik a babád figyelmét. Legyen közte olyan, amivel szeret játszani, illetve olyan is, amivel te szórakoztathatod.
  • Légy türelmes és rugalmas: A repülős utazás babával néha kiszámíthatatlan lehet. Légy türelmes és rugalmas, ha a dolgok nem mennek pontosan az elképzelések szerint. A lényeg, hogy próbálj meg nyugodt maradni, és segíts a babádnak kényelmesen érezni magát.

Fontos megjegyezni, hogy minden babával való utazás más és más. Hallgass a saját anyai/atyai ösztöneidre és igazodj a babád szükségleteihez, hogy a repülős utazás kellemes és biztonságos legyen mindannyiótok számára.

Lapra csukható babakocsi 

A repülőn a baba édesanyja karjában végig biztonságban van, viszont érdemes felkészülni a felszállás előtti és a leszállás utáni időre. Egy kabin méretűre csukható babakocsi nagyban megkönnyíti majd az utazást, hiszen a baba kényelmesen ülhet vagy feküdhet, amíg a beszállásra vártok, a babakocsit pedig egészen a gép lépcsőjéig magatokkal vihetitek. A legtöbb légitársaság ingyenesen szállítja, de győződj meg róla, hogy mérete megfelel a légitársaság előírásainak.

A lapra csukható babakocsik általában könnyűsúlyúak, könnyen kezelhetőek és egyszerűen összecsukhatóak, ami kényelmessé teszi az utazást és a tárolást. Néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni az esernyőre csukható babakocsi kiválasztásakor:

  • Méret és súly: Legtöbb esetben könnyűek és kompakt méretűek, ami lehetővé teszi, hogy könnyen mozgassák és tárolják őket. Ellenőrizd a kocsi súlyát és méretét, hogy könnyedén be tudjon férni az autóba és könnyen szállítható legyen. Ha gyakran utaztok repülővel, érdemes a légitársaságok előírásait is megtekinteni, hogy az adott babakocsit magatokkal tudjátok-e vinni.
  • Összecsukhatóság: Győződj meg róla, hogy a választott babakocsi könnyen és gyorsan összecsukható. A lapra csukható kocsiknál általában van egy mechanizmus, amellyel könnyen össze lehet hajtani őket, és kis helyen elférnek.
  • Kényelem: Ne felejtsd el ellenőrizni a babakocsi kényelmi funkcióit. Azt szeretnéd, hogy a babád kényelmesen üljön vagy feküdjön a kocsiban, ezért nézd meg, hogy van-e párnázott ülés, állítható háttámla vagy lábtartó, és esetleg napernyő vagy esővédő is tartozik-e hozzá.
  • Tartósság: Tekintsd át a lapra csukható babakocsi anyagát és minőségét. A tartós anyagokból készült kocsik hosszabb élettartammal rendelkeznek, és több használatot bírnak ki.
  • Kiegészítők: Néhány lapra csukható babakocsi tartalmazhat kiegészítőket, például kosarat a tároláshoz, ital- és ételtartót, vagy akár extra zsebeket a szükséges dolgok elhelyezésére. Érdemes megnézni, hogy milyen extra funkciók és kiegészítők állnak rendelkezésre, és hogy ezek megfelelnek-e az igényeidnek.

A Hamilton Auto Click sportbabakocsi már 6 hónapos kortól használható, egy gombnyomásra kabin méretűre csukható, kifejezetten utazásokhoz tervezve. Háttámlája állítható, váza könnyű. A baba biztonságáról az 5 pontos öv gondoskodik. Felül naptető, alul bevásárlókosár fokozza a kényelmet. Fekete és piros színben elérhető.

Hosszabb autós út 

Az autós utazás babával némi előkészületet és odafigyelést igényel, hogy a kisbabád kényelmesen és biztonságosan érezze magát az út során. Néhány tipp, amelyek segíthetnek:

  • Biztosítsd a megfelelő biztonsági ülést: Fontos, hogy megfelelően rögzített és megfelelő méretű autósülést használj a babád számára. Győződj meg arról, hogy az autósülés megfelel az aktuális biztonsági előírásoknak. Széles autós gyerekülés kínálatunk között súlyhatár szerint kategorizálva találod magas minőségű, válogatott termékeinket.
  • Tervezz megállókat: Hosszabb utazások során fontos, hogy tervezz be rendszeres megállókat, amikor a babát átpelenkázod, megeteted és hagyod, hogy kicsit mozogjon. Ez segíthet elkerülni a kényelmetlenséget és a sírást az út során.
  • Csomagolj be mindent, ami szükséges: Az autós utazások nagy előnye, hogy minden szükséges felszerelést magaddal tudsz vinni. Az utazóágyak gyorsan és könnyedén szétnyithatók és összecsukhatók, hordtáskájában egyszerűen szállíthatók.

1. ábra: Kikkaboo utazóágy

A baba biztonságos fürdetéséhez magatokkal vihettek egy összecsukható babakádat, vagy ha már biztonságosan ül, egy babaülőkét, ami a kádba helyezhető.

2. ábra: Badabulle babaülőke kádba

  • Keress szórakoztató tevékenységeket: Az autóban hosszú időt kell tölteni, így fontos, hogy legyenek szórakoztató tevékenységek, amelyek lekötik a babád figyelmét. Választhatsz olyan játékokat vagy plüssállatokat, amelyeket a babád szívesen fog felfedezni az út során. Legyenek a csomagban a kedvenc játékai, de készülj újdonságokkal is. Praktikus lehet egy univerzálisülésre rögzíthető rendező, amiben elhelyezhető egy tablet, valamint játékok és italok egyaránt.

3. ábra: Zopa autós rendező üléstámlára + tablet tartó zseb

  • Tartsd a hőmérsékletet megfelelő szinten: Ügyelj arra, hogy a kocsi hőmérséklete megfelelő legyen a babád számára. Ne hagyd, hogy túl meleg vagy túl hideg legyen az utastér, és használj napellenzőt, ami megvédi a picit a túlzott napsütéstől.

4. ábra: BeSafe autós napellenző

  • Figyelj a biztonságra: Ügyelj arra, hogy a biztonsági övek mindig be legyenek kötve, és vezess óvatosan! Kerüld a hirtelen fékezéseket vagy gyorsításokat, hogy minimalizáld a babádra gyakorolt ​​hatást.

Wellness az egész családnak 

Egy hosszabb nyaralás kitűnő próbája lehet egy wellness hétvége, hiszen ma már sok hotel és wellnessközpont rendezkedett be a kisgyermekes családok részére. Beltéri és kültéri játszótér, babapancsoló, gyerekmedence, változatos animációs programok teszik felejthetetlenné a kicsik számára az ott tartózkodást, de néhány hotel gyermekszaunát és babamasszázst is kínál. Próbáljátok ki, hogyan érzi magát a baba idegen környezetben, hogyan alszik az utazóágyban, és azt is, nektek mennyire komfortos egy szobában aludni a babával. Hasznos tapasztalatokat gyűjthettek egy későbbi, akár hosszabb külföldi utazáshoz.

Ezeket vidd magaddal a strandra, vízpartra 

A nyári szabadság akkor is kiválóan telhet az egész családnak, ha a hosszabb utazás, nyaralás idén kimarad a programból. Egy gyerekbarát, közeli strand is rengeteg élményt tartogathat. A kicsiknek elsősorban játékot és szórakozást jelent egy vízparton eltöltött nap, viszont ennél sokkal több pozitív hatással bír. A pancsolás fejleszti a motorikus képességeket, edzi az izmokat, a vízben való rugdalózás jó hatással van az egyensúlyérzékre és a testkoordinációra. A szülőkkel való lubickolás és móka erősíti a köteléket. A homokvárépítés fejleszti a kéz- és szájmozgás koordinációt, a formázás kibontakoztatja a kreativitást. Pár kellék, amit semmiéppen ne hagyj otthon:

  • Folyadékpótlás: A nagy melegben nincs is fontosabb, mint elegendő folyadékot inni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ilyenkor akár 50%-kal is megnőhet az alapszükséglet. A strapabíró, könnyen zárható kulacsok egy egész napot is kibírnak a homokozó mellett úgy, hogy közben nem kerül homok az italba.

5 ábra: Little Dutch Pup-Up kulacs

  • UV védelem: A baba bőrét mindig védjük a káros UV sugárzástól vékony ruházattal, kalappal és megfelelő fényvédő készítményekkel. A testen kívül a szemünkről se feledkezzünk meg: a Little Dutch UV400 védelemmel ellátott napszemüvegei erre tökéletes megoldást nyújtanak.

6. ábra: Little Dutch napszemüveg

  • Szórakozás: Gondoskodj róla, hogy a gyerkőc a vízben és a vízparton is jól érezze magát! Egy felfújható strandlabda sok örömöt rejt, amit az egész család élvezhet. Egy vidám, sokrészes homokozó készlet hosszú időre lekötheti a piciket, bevonhat akár új játszótársakat is. A vízben való biztonságos és önfeledt szórakozáshoz pedig válassz egy biztonságos úszógumit, ami gyorsan felfújható és leereszthető.

7. ábra: Little Dutch fagyis homokozó készlet, úszógumi és strandlabda

  • Úszópelenka: Mindenképpen készülj pár darabbal, puha, rugalmas szegélyszalagjai megakadályozzák a szivárgást, így nyugodtan pancsolhat a pici a gyerekmedencében.
  • Fürdőlepedő: A vízi kaland után mindig bugyoláld be egy plüss, puha, kiváló nedvszívó képességű, kapucnis fürdőlepedőbe a kicsit, hogy elkerüld a megfázást.

8. ábra: Babyono Fürdőlepedő 76x76cm

Az első családi nyaralás meghatározó élmény. Bár nem kis feladat egy utazás megszervezése, ne feledd, a gyerekek jól alkalmazkodnak a környezetváltozáshoz. Ha előre jól megtervezed a nyaralást, és beszerzed a szükséges eszközöket, nem lehet gond. A Zsiráf Babaáruház széles kínálata segít, hogy olyan termékeket vásárolj, amik praktikusak, hasznosak és kiváló minőségűek.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása