Barion Pixel

Díjnyertes, magyar natúrkozmetikum nem csak babáknak – A Dora Natura termékei már a Zsiráf Babaáruházban is

2023. 10. 30. | Babakozmetika, Egészség, Termékek | 0 hozzászólás

A babák egészségének szerves részét képezi a bőrápolás. A szülő tudatosságra törekszik, és igyekszik olyan babaápolási termékeket választani, melyek kíméletesek. Itt jönnek képbe a natúrkozmetikumok, ezen belül is a többszörösen elismert Dora Natura márka, akik termékeik végleges receptúráját, évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező natúrkozmetológusokkal, vegyészekkel, gyógyszerészekkel és gyermekorvosokkal alkották meg.

Miért fontos, hogy különösen óvjuk a babák és a kisgyermekek bőrét?

A babák bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké. A bőrfelszín még nagyon vékony és puha, ezért a picik különösen érzékenyek a környezeti ártalmakra és a káros anyagokra. A szaruréteg pedig lazább, sérülékenyebb, ami a magasabb víztartalomnak köszönhető. Ezért számukra olyan természetes összetevőket tartalmazó termékeket kell választani, melyek gondoskodnak bőrük megfelelő ápolásáról.

Mit jelent az, hogy natúrkozmetikum? 

A natúrkozmetikumok olyan arc- és testápolási készítmények, melyek káros, szintetikus, kémiai anyagoktól mentesek, előállításukhoz kizárólag természetes eredetű alapanyagokat használnak. Ilyenek lehetnek a gyógynövény-, zöldség- és gyümölcskivonatok, a növényi olajok, a fűszernövények, az illóolajok vagy a növényi glicerin. Ezáltal csökkentik az érzékeny bőr irritációját, és az allergiás reakciók kialakulását. Natúrkozmetikum választásánál nem csak egy terméket választunk, hanem környezettudatosan gondolkozunk és foglalkozunk a természettel, ami a mai fogyasztói társadalomban külön érték lehet.

1. ábra: Dora Natura mangó- és sheavajas popsikrém 100 ml

A Dora Natura története

A márkát több mint 10 évvel ezelőtt a négygyermekes édesanya, Fónyad Dorottya – csecsemőorvos édesanyja és bőrpatológus férje támogatásával – hozta létre. Kezdetben a csecsemők voltak a fókuszban, később azonban rájött, termékeit az édesanyáknak, az édesanyákért alkotja. A bőr- és környezetbarát, természetes összetétel mellett a hangsúly a praktikus, gyors, egyszerű megoldásokon van, ezzel könnyítve az édesanyák mindennapjait. Babatermékeiken túl már prémium étrendkiegészítőket, öko mosó- és tisztítószereket, valamint natúr hajápolási termékeket is találsz az kínálatukban.

Babaápolás 

Amit kínál a Dora Natura márka: Naturix minősítésű, természetes babakozmetikumok újszülött kortól.

Dora Natura No.13 bababalzsam 

A No.13 bababalzsam sokoldalú bőrnyugtató és regeneráló krém 13 különleges hatóanyag kombinációjából, mely évszázados népgyógyászati tapasztalatok alapján állt össze. Egyesülnek benne a legtisztább kozmetikai hatóanyagok, mint az allantoin, a niacinamid vagy a panthenol és a legkíméletesebb természetes összetevők, mint a jojoba-, avokádó és mandulaolaj, valamint az aloe vera.

Mire használható?

  • száraz, érdes foltok
  • atópiás, ekcémás bőr hidratálása
  • kidörzsölődött területek
  • koszmó megszüntetése
  • szélfútta arcocskák
  • hidegekcéma megelőzése
  • horzsolások, hegek kezelése
  • napégés okozta bőrpír és fájdalom enyhítése
  • nyálkiütés megszűntetése
  • vegyszerek, kemikáliák okozta irritáció
  • diszhidrózisra hajlamos területek

Dora Natura popsikrém

A Dora Natura popsikrém már újszülött kortól alkalmazható a bőrápoló természetes összetevők legjobbjaiból. Különleges hatóanyag-kombinációjával hidratálja és ellenállóbbá teszi a bőrt, de extrém gyorsasággal szünteti meg a bőrpírt és az irritációt is. Egyedülálló adagolása megkönnyíti a mindennapos használatot és megakadályozza a baktériumok elszaporodását a krémben. Keresd webáruházunkban a mangó- és sheavajas, a körömvirágos és a levendulás popsikrémet is!

Dora Natura nedves törlőkendő

A pelenkázás elkerülhetetlen terméke, ami évekig hű társunk lesz. Ezért is nem mindegy, milyet választunk. A Dora Natura nedves törlőkendő kizárólag növényi tisztító összetevőket tartalmaz, környezetbarát és parfüm-mentes. 96% tiszta víz tartalma minimálisra csökkenti a bőrirritáció kockázatát, ezért kifejezetten ajánlott érzékeny bőrre is, újszülött kortól. 100% lebomló, rendkívül puha és erős nedvszívó képességű kendőszövete vízben oldódik, wc-be dobható. Egyedülálló, panthenollal gazdagított formulája alaposan, de kíméletesen tisztítja a bőrt, miközben gyengéden ápol és hidratál. Webáruházunkban megtalálod a 15 és a 66 lapos kiszerelést is.

Dora Natura babafürdető és sampon 

A Dora Natura levendulaolajos babafürdető és sampon 100%-os Naturix minősítésű, BIO összetevőkkel készült levendulás fürdőgél, mandulaolajjal, gyengéden tisztító kókuszolaj-kivonattal, tápláló hársfavirág-, levendula- és római kamilla vízzel. Bőrnyugtató hatóanyagai kifejezetten ajánlottak újszülöttek és érzékeny bőrű gyermekek és felnőttek számára is.

A Dora Natura körömvirágos babafürdető és sampon szintén 100%-os Naturix minősítéssel rendelkező, természetes összetevőkből készült babafürdető gyengéden tisztító kókuszolaj-kivonattal, tápláló hársfavirág-, levendula- és római kamilla vízzel. Illatmentes, bőrnyugtató hatóanyagai, magas körömvirágolaj tartalma miatt kifejezetten ajánlott a csecsemők érzékeny, törékeny bőrének ápolására.

Bőr- és környezetkímélő mosószercsalád

A Dora Natura szenzitív folyékony mosószer, egy illatmentes, bőr- és környezetbarát, nagy hatásfokú természetes mosógél, melyet színes és fehér ruhákhoz is használhatsz. Különösen ajánlott csecsemők és érzékeny bőrű felnőttek textíliáinak tisztítására. A kíméletes eljárással kinyert 12% mosódió-extraktumból és bio-enzimekből álló mosógél kimagasló mosóhatást eredményez szövetkárosodás nélkül. A természetes, de mégis hatékony növényi összetevőknek köszönhetően a közepesen/enyhén szennyezett ruhákat már 30-40 °C fokon is tökéletesen tisztává teszi.

Testápolás növényi hatóanyaggal 

A Dora Natura No. 13 gyógynövényes testápoló gazdagon hidratáló, bőrszerkezet-javító natúr testápoló, 13 növényi hatóanyaggal. Az ápoló olajok puhává és rugalmassá teszik a bőrödet, miközben a gyógynövény-kivonatok gondoskodnak egészségének megőrzéséről, ellenálló képességének javításáról. A gyulladáscsökkentő és nyugtató olajok, mint a körömvirág-, mirha- és levendulaolaj, és gyógynövénykivonatok, mint a cickafark- és az orbáncfű kivonat, azonnali enyhülést adnak az irritált, vagy extrém száraz bőrnek.

 

A Dora Natura No. 13 gyógynövényes bőrbalzsam eszencia a bőrápolás királynője. Hogy miért? 13 különleges növényi összetevő, olajok, vajak és gyógynövénykivonatok balzsamosan krémes keveréke, melyek ebben a koncentrált formulában fokozott hatékonysággal nyújtanak megoldást a bőrproblémákra. Titka az egymást erősítő, természetes hatóanyagaiban rejlik. Használd nagyon száraz, viszkető, kirepedezett bőrre, és élvezd a hatását!

Ha te is a környezettudatosságra törekszel, számodra is fontos a természet, és szívesen használnál olyan natúrkozmetikumokat, amiket számos helyen elismertek, fedezd fel a Dora Natura márkát, és rendeld meg kedvenceidet a webáruházunk kínálatából!  Az év vége közeledtével gondolj a szeretteid körében lévő nőkre, édesanyákra, kisgyermekekre és ajándékozd meg őket ezekkel a kiváló natúrkozmetikumokkal!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása