Barion Pixel

Így rendezd be a babaszobát, hogy biztonságos, kényelmes és stílusos legyen

2023. 04. 29. | Babaszoba, Termékek | 0 hozzászólás

Amikor kisbabánk még a pocakunkban van, már működésbe lép bennünk a fészekrakó ösztön, azaz az otthon előkészítése a baba fogadására. Mindegy, hogy külön szobát rendezünk be neki, vagy a szülői hálót alakítjuk át, a bútorok és kiegészítők kiválasztása alapos átgondolást igényel. Ebben segít mai cikkünk.

Babaöböl a szülői ágy mellé

Sok szülőnél dilemmát okoz, hogy a baba hol és miben aludjon a kezdeti időkben? A legtöbb védőnő azt tanácsolja, hogy ha a babának van is külön szobája, legalább az első két hónapban célszerű a szülők hálószobájában elhelyezni a kicsi fekhelyét. Az újszülött baba mellett alvás több előnnyel is járhat, például csökkentheti az újszülött hirtelen halál szindróma (SIDS) kockázatát. Az édesanyának megkönnyíti az éjszakai szoptatásokat és pelenkázásokat, ha nem kell minden alkalommal egy másik helyiségbe átmennie. Ezen kívül hagynunk kell időt arra, amíg a család összeszokik. Egy kisbaba rengeteg különféle hangot ad ki alvás közben, ami az első napokban – főleg első gyermeknél -, azonnal ugrásra készteti a szülőket. Ez teljesen normális, meg kell szoknunk és ismernünk őt, és azt a helyzetet, hogy velünk van, ott szuszog mellettünk.

Az szülői ágy mellé rögzített babaöböl általában egy oldalával nyitható, így az anya könnyen hozzáférhet a babához, a babának pedig biztonságosabb alvási környezetet biztosít, hiszen közel van az édesanyjához.

A Kinderkraft Neste Up 2in1 babaöböl lábai állíthatóak, könnyedén az ágykeret magasságához igazítható.  A matrac dőlésszöge 2 pozícióban használható. Kerete acélból készült, ami strapabíró és rendkívül stabil. Anyaga kényelmes és könnyen tisztítható. A szett tartalmazza a matracot és a hozzá illő lepedőt. Egyszerűen összecsukható, hordozótáskájával könnyen magatokkal vihetitek utazásaitok alkalmával.

Légzésfigyelő 

Szintén dilemma lehet a szülőknél, szükség van-e légzésfigyelőre? A készülék a kiságy matraca alá helyezett érzékelő lapok segítségével a baba mozgását és/vagy légzését érzékeli. Ha 15 másodpercig nem érez mozgást, hangjelzést ad. Téves riasztást adhat azonban, ha túl vastag a matrac, ha szétcsúsztak az érintkezők, vagy ha nem a csecsemő alatt van az érzékelő lap. Hason altatásnál, valamint koraszülötteknél, kis súlyú újszülötteknél, bármilyen fennálló betegségnél vagy ha a szülő ezzel érzi biztonságban babáját, mindenképpen javasolt a légzésfigyelő használata.

Kiságy a szülői hálószobába

Ha a hálószoba mérete engedi, babaöböl helyett a kiságy is használható ott a kezdeti időben. Így a baba az első otthon töltött naptól a saját helyén aludhat.

A megfelelő kiságy kiválasztásánál az első és legfontosabb szempont az, hogy biztonságos legyen. Az ágy keretének stabilnak, az oldalaknak megfelelő magasságúaknak kell lenniük. Az ágy matraca legyen kényelmes, rugalmassága pedig megfelelő a baba súlyához és méretéhez.

Webáruházunkban a Faktum márkától jelenleg kétféle méret közül választhatnak a szülők, ha önálló kiságyat szeretnének vásárolni:

Kiságyaink színválasztékában megtalálható az elegáns szürkével kombinált, a letisztult fehér, ami minden stílusba illeszkedik, vagy a klasszikus barna-fehér is.

Kiegészítők a kiságyhoz

Ha a babaágy megvan, ideje hogy komfortossá, kényelmessé és biztonságossá tedd kisbabád számára. 2, 3 vagy 4 részes ágyneműink közül biztosan megtalálod a legmegfelelőbbet.

A matracvédő gumis lepedőről se feledkezz meg, mellyel diszkréten elkerülhető a nedves és átázott matrac.

A legtöbb baba sokat forgolódik, mire elalszik és álmában is, így egy különleges, fonott rácsvédő szintén praktikus lehet, hiszen védi a babák fejét a ráccsal való ütközésektől. 7 különböző színvariációt is találsz a Zsiráf Babaáruházban és a webshopban.

Babaszoba berendezése 

A babaszoba berendezése meghatározó az újszülött és az anya számára. Fontos, hogy a szoba biztonságos és kényelmes legyen, és minden szükséges eszköz és berendezési tárgy könnyen hozzáférhető helyre kerüljön. A szoba központi eleme a kiságy, ami a babaöböl után használható, ha a kicsi már a saját szobájában fog aludni, vagy ami a szülői hálóból áthelyezésre kerül a végleges helyére, a babaszobába. Ilyenkor már érdemes használni a bébiőrt, amivel nem csak hallod, de több típusnál láthatod is kisbabádat, a szoba hőmérsékletét, de akár beszélni is tudsz hozzá.

De miket érdemes még beszerezni a kicsi érkezése előtt?

Pelenkázó

A kényelmes és biztonságos pelenkázáshoz szükség lesz egy praktikus helyre, ahol minden kéznél van. A kombiágyak népszerűsége nem csökken, ma is sokan választanak olyan babaágyat, ami komóddal és pelenkázóval van kombinálva. Kis hely esetén tökéletes választás. A Faktum bútorok bababarát alapanyagot használó, megbízható magyar termékek 25 év tapasztalatával. Kínálatunkban a márka 8 különböző típusú kombiágyát is megtalálod.

Használd őket pelenkázólappal, a kombiágyakhoz az 50x80cm méretű pelenkázólapok használata javasolt, melyek speciális szivacsból készülnek, így nem eresztik át a nedvességet, kényelmesek, csúszásmentesek és könnyen tisztán tarthatóak.

Ha hosszú távra tervezel, és elegendő hely áll rendelkezésedre a babaszobában, nézd meg stílusos Faktum komód kínálatunkat. Mindegyike praktikus, hiszen polcain és fiókjaiban tárolhatók a pelenkázáshoz szükséges eszközök, ruhák, és bármi, amire napi szinten szükségetek lehet.

Kezdetben használd merev pelenkázólappal, melynek oldalsó peremei megfelelő védelmet biztosítanak, csúszásmentes és kényelmes. Ha pedig a baba már szobatiszta, a komód felülete felszabadul, így még több felületet kapsz tároláshoz vagy dekoráláshoz.

Kényelmes fotel

Fontos, hogy abban a helyiségben, ahol a baba alszik, legyen egy kényelmes szék vagy fotel az édesanyának, ahol meg tudja szoptatni a babát, illetve ringathatja, ha éjjel szükség van rá. Kiegészítésül remek szolgálatot tesz majd egy szoptatópárna, melynek használatával könnyedén természetes testhelyzetben tudod szoptatni kisbabádat, nem szükséges előre hajolnod, így ideális a megfelelő mellre helyezés és rátapadás kialakításához, valamint segít a hátfájás megelőzésében.

Szekrény

Bár a kisbaba ruhái kezdetben kis helyen is elférnek, ahogy nő, ruhái, cipői és játékai egyre több helyet foglalnak majd. Ha a babaszoba mérete engedi, válassz a többi bútorral harmonizáló szekrényt, ami hosszú távon kihasználható.

Lámpa

A csendes éjszakai pelenkázáshoz és etetéshez elengedhetetlen egy éjjeli fény a babaszobába. A Badabulle zenélő éjjeli fény kiváló választás lehet, hiszen kivetítőként is funkcionál, csillagos égboltot varázsol és kellemes dallamot játszik, ami megnyugtatja és elaltatja a babát. Beépítheted az esti rutinotokba is, ha fürdés után, az etetés közben ugyanazokat a dallamokat hallja a pici, hamar meg fogja tanulni, hogy alvás következik. 12 dallamot játszik: 10 altatót, 1 természeti hangot és 1 szívdobogást. A fény és a dallam külön kapcsolható, 30 perc után pedig automatikusan kikapcsol. A hasznos funkcióival együtt pedig egy édes bárány is költözik a gyerekszobába.

Pelenkázó szemetes

A pelenkázó szemetes segít a szülőknek a használt pelenkák és más hulladékok biztonságos és higiénikus eltávolításában. A Tommee Tippee Twist&Click pelenkacsomagoló vödör speciális csavaró-záró rendszere a pelenkákat egyenként becsomagolja egy fóliába, amely duplán biztosítja a szagok bennmaradását. A fólia pedig a káros baktériumok 99%-át elpusztítja.

Az egy kézzel használható AngelCare pelenkatároló kuka környezetbarát, és 99,97% szagzárást biztosít. Tudj meg róla mindent blogcikkünkből!

Átalakítható babaágy

Egy baba születése nagyban megterhelheti pénztárcánkat, így néhány dolog vásárlásánál érdemes figyelembe venni az átalakítható, ezáltal hosszabb ideig használható opciót is. A babaágyak esetében is választhatunk olyan típust, aminek rácsai kivehetőek, ha a baba már biztonságosan le tud szállni egyedül. Később pedig heverővé alakítható, így egészen 5-6 éves korig nem lesz szükség az ágycserére. Igazán praktikus és pénztárcabarát megoldás.

Fedezd fel webáruházunkban a Faktum átalakítható babaágyakat 140×70 cm-es méretben.

Termékeinket a webshopon kívül személyesen is megtekintheted a békéscsabai Zsiráf Babaáruházban, ahol 250 m2-en segítőkész, kedves és szakértő kiszolgálással várunk.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása