Barion Pixel

AngelCare pelenkatároló kuka – környezetbarát, higiénikus és praktikus

2023. 02. 13. | Pelenkázás, Termékek | 0 hozzászólás

A baba érkezésével sok más dolog mellett a gördülékeny pelenkázást is el kell sajátítaniuk az édesanyáknak. A kórházban kapunk egy kis gyorstalpalót, de ez esetben is a gyakorlat teszi a mestert. A személyes tényezők a legfontosabbak, nektek kell kitapasztalni milyen típusú pelenka a legjobb, milyen gyakran kell cserélni, melyik póz a legkényelmesebb neked és babádnak. Emellett számos olyan termék lehet segítségedre, melyek megkönnyítik a pelenkázás folyamatát. Mai cikkünkben az AngelCare pelenkatartó kukát mutatjuk be részletesen.

Pelenkázás kisokos

Előző cikkünkben a szoptatás témakörét jártuk körbe részletesen, mai cikkünkben pedig a pelenkázással kapcsolatban adunk pár gyakorlati tanácsot.

Pelenkázás során deréktól lefelé tegyük szabaddá a kicsit. Ha kibontottuk a pelenkát, és csak pisivel van dolgunk, akkor egy nedves törlővel vagy sima vízzel mossuk le, majd töröljük szárazra. Ha azonban kakit találunk, sokkal körültekintőbben kell eljárnunk. Első körben a pelenka felső részével törüljük le a fenekét, majd hajtsuk vissza és tegyük a baba alá, ezzel elkerüljük a további maszatolást. Elölről hátrafelé haladva alaposan tisztítsuk meg a babát nedves törlőkendővel, különös tekintettel a redőkre. Itt se feledkezzünk meg a szárazra törlésről. Ha a baba popója tiszta, tegyük alá az új pelenkát, majd jöhet a krémezés. Csak vékony rétegben vigyük fel, hiszen a túl sok krém filmréteget képez a pelenkán, így csökken nedvszívó hatása. Zárjuk le a pelenkát, figyelve arra, hogy egy ujjunk mindig beférjen a baba pocakja és a pelenka közé. Így se túl szoros, se túl laza nem lesz.

Eldobható pelenka

A 21. századi nő már inkább választja az egyszerű, kényelmes megoldást a baba pelenkázásánál is, azaz az erős nedvszívó képességű, gumis vagy tapaszos, eldobható pelenkát. Rengeteg időt és pénzt spórolunk azzal, hogy nem kell tárolni, mosni, vasalni a pelenkát, ráadásul a cseréje is gyorsabb és egyszerűbb, főleg ha babánk eközben izeg-mozog, esetleg sír. Viszont figyeljünk a gyakori cserére, ellenkező esetben pelenkakiütések jelenhetnek meg a baba popsiján.

Mosható pelenka

Nem a hagyományos textilpelenkára kell gondolnunk, amit talán még édesanyáink nálunk is használtak. Bár azoknak is megvolt az előnye, ma már inkább a környezetbarát, mosható pelenkák vannak elterjedőben. Ezek két részből állnak, egy külső nedvességzáró, és egy belső nedvszívó rétegből. Anyaguk lehet bambusz, gyapjú, pamut és kender. A külső része tépőzárral vagy patenttal záródik, így könnyen szabályozható az éppen aktuális méret. A mosható, nedvszívó betét anyaga általában 100% mikroszálas, felső oldalán pedig poliamid. A hatalmas pisiteherbírás mellett nagy előnye, hogy nagyon gyorsan szárad.

AngelCare pelenkatároló kuka

Ha az eldobható pelenkák mellett tesszük le voksunkat, gondoskodnunk kell azok megfelelő tárolásáról is. Pelenkacsere után sok esetben nincs lehetőség, hogy azonnal a kinti kukába vigyük, főleg ha társasházban lakunk.

Az AngelCare pelenkatároló szemetest használva viszont nem kell aggódni az egész házban terjengő szagok miatt egy-egy kakis pelus után. A push & lock rendszernek köszönhetően egyszerű és higiénikus a pelenkaeldobás. Csak át kell nyomni a szorítórendszeren a pelenkát és az automatikusan eltűnik a 7 rétegű zsákban. Használata egyszerű, egy kezünk is elegendő, így egy pillanatra sem kell a babát elengednünk. A tárolózsák kazettájában többrétegű film van, ami lehetővé teszi a tökéletes szagzárást. Higiéniai szempontból teljesen biztonságos a tárolás, hiszen nem kell többé hozzányúlni a használt pelenkához. Az utántöltő kazettát havonta-kéthavonta kell cserélni, a használt pelenkák számától függően.

A pelenkatároló kuka letisztult külseje bármelyik babaszobába beillik, kevés helyet foglal, a push & lock rendszer pedig azt is megakadályozza, hogy a totyogósok hozzáférjenek a használt pelenkákhoz.

Webáruházunkban a pelenkatartó kuka mellett utántöltőt is találsz több kiszerelésben, de a praktikus pelenkázótáskákat, a textilpelenkákat és a popsikrémet sem felejtettük el a kínálatból.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása