Barion Pixel

Karácsony babával, totyogóssal, kisgyermekkel – kreatív és praktikus ötletek az ünnepekre

2023. 11. 20. | Ajándékok, Játékok, Karácsony | 0 hozzászólás

A karácsonyi visszaszámlálás hivatalosan is elindult! A baba érkezése óriási változást hoz a család életébe, és a karácsony remek alkalom arra, hogy ezt az időszakot még különlegesebbé tegyétek. Élvezzétek a közös pillanatokat, és hozzatok létre olyan emlékeket, amelyeket később örömmel fogtok felidézni. Mai cikkünkben tippeket és ötleteket adunk a karácsonyhoz babával, totyogóssal és kisgyermekkel egyaránt.

Az első karácsony babával 

Az első karácsony általában csak a szülőknek fontos, hiszen ez az első közös ünnep, mint család! A baba még nem sokat érzékel belőle, ettől függetlenül az egyik legszebb, emlékezettel teli pillanat lehet az életetekben. A legfontosabb az, hogy élvezzétek ezt az időszakot, és hagyjátok, hogy a babátok is élvezze az ünnepeket. Igazodjatok a kicsi ritmusához, igényeihez, ne terheljétek túl, hagyjatok elegendő időt a pihenésre és az alvásra is. Szenteste öltöztessétek ünnepi ruhába, az ilyenkor készült fotókra életetek végéig örömmel tekintetek majd.

  • Ajándékvásárlás: A babának választott ajándék legyen játékos, fejlesztő és biztonságos. Egyáltalán nincs szükség drága ajándékokra, egy minőségi fa csörgő, vagy egy rugalmas rágóka praktikus és hasznos választás lehet. A piciket még a színes csomagolópapírok is elvarázsolják, és nekik a legfontosabb, hogy szüleivel lehessen.

  • Karácsonyi fények: Sétáljatok körbe a városban vagy a környéken, és csodáljátok meg a karácsonyi fényeket. A baba is élvezni fogja a fények és színek látványát a friss, téli levegőn.
  • Karácsonyi dekoráció: A baba ismerkedik a világgal, a karácsonyi fények, színek és formák nagy élményt jelenthetnek számára. Érdemes élő fenyő helyett műfenyőt választani (főleg ha már kúszik a baba), ami nem hullajtja a levelét, és nem szúr. Idén hagyd a dobozban az üveg és a többi törékeny díszt, szerezz be műanyag gömböket, filc díszeket, és engedd meg neki, hogy játszon velük.
  • Előkészületek: Akár ti mentek vendégségbe, akár hozzátok érkeznek, ne feledd, kisbabával már semmi nem lesz ugyanolyan. Engedd el a tökéletességre való törekvést, az ajándékok beszerzésével és a főzéssel járó stresszt, koncentrálj a picire, és éljétek meg az ünnep minden percét.

A második karácsony egy totyogóssal

A második karácsony már sokkal érdekesebb és eseménydúsabb lehet, mert vélhetően a gyerkőc is bekapcsolódik, szeretne segíteni, tevékenyen részt venni. A legszebb ünnepre készülve több mindent is végig kell gondolnunk, ha totyogós is van a családban.

  • Elsődleges szempont a biztonság: Ha tavaly nem is, idén biztos, hogy megkörnyékezi a karácsonyfát és a díszeket, így a műfenyő és a műanyag díszek vásárlását érdemes megfontolni. Nem jó megoldás, ha nem engedjük a fa közelébe, számára annál érdekesebbé válik, mi pedig hamar belefáradunk az állandó tiltásba. Ha úgy érezzük, nem tudjuk garantálni, hogy valaki mindig figyelje a gyereket, akkor csengőkkel is díszíthetjük a fát. Ha a gyerek hozzáér, azonnal jelez a szülőnek a csengettyű hangja.
  • Karácsonyi dekoráció: Dekoráljátok fel a lakást karácsonyi díszekkel, és fényfüzérekkel, hogy a kicsi is élvezhesse a látványt. Egy LED-es szarvas az ablakba, egy létrán mászó Mikulás a bejárathoz és pár plüss manó a szobába neki is tetszeni fog. Rosa és Jim manó baba már nagyon várja, hogy együtt ünnepeljen gyermekeddel, Rosa mézeskalács sütit készített, Jim pedig cukorkát hozott, és felvették a legszebb karácsonyi ruhájukat.

  • Ajándékvásárlás: Drága ajándékokra költeni továbbra is felesleges, és óvakodjunk a mennyiségtől is. A picik még nem tudnak egyszerre sok játékra figyelni, csak összezavarodnak tőle. Pár jól megválasztott meglepetés viszont telitalálat lehet, hogy ő is megtapasztalja az ajándékozás, a bontogatás örömét. A Little Dutch karácsonyi kollekciójában minden korosztály számára találsz izgalmas, fejlesztő játékokat. Az ünnepi hangulatú vonatozás nem csak szórakoztató, de a finommotorikus képességeket is fejleszti. Később pedig karácsonyi dekorációként is használhatod a részletesen kidolgozott, minőségi anyagokból készült játékot.

  • Hangolódás: A Mikulás hozhat karácsony témájú mesekönyvet vagy mondókás füzetet, így szentestéig együtt hangolódhattok esténként, megismerkedhet a képeken a karácsonyfával, a díszekkel, a hóemberrel, a havazással, az ajándékkal, a csengővel, a fényekkel és még sok mással.

A harmadik karácsony egy kisgyermekkel 

A harmadik karácsony már igazi izgalmakat rejthet egy család életében. A kicsit egészen komolyan bevonhatjuk a feladatokba. Engedjünk teret neki, hagyjuk, hogy segítsen, és hogy megtalálja a számára legizgalmasabb dolgokat a karácsonyi előkészületekben. Szeretne díszíteni? Adjuk a kezébe a díszeket, hadd próbálkozzon! Szeretne velünk sütni? Készítsünk közösen mézeskalácsot. Formázzon, díszítsen, alkosson velünk!

Adventi naptár 

2 évesen már megismertethetjük az adventi naptárral. Ha a várakozást és az advent jelentését még nem is érti, az apró ajándékoknak minden reggel biztosan nagyon fog örülni. Az édességet hagyjuk ki a meglepetésekből, töltsük meg a naptárt apró játékokkal, ceruzákkal, gyurmákkal, mágnesekkel, hajcsatokkal. A Little Dutch Adventi kalendárium minden napra tartogat egy kis meglepetést, amíg el nem érkezik a karácsony napja. 24 ajándékdobozzal érkezik, amik fából készült figurát rejtenek.

Ünnepi dekoráció 

Ebben a korban a gyerekek mindent maguk akarnak csinálni, élvezik önállóságukat, és hogy egyre több dolgot meg tudnak csinálni egyedül. Próbáld bevonni az első perctől kezdve a ház feldíszítésébe, kérdezd meg, milyen színű díszeket szeretne a karácsonyfára. Legyenek saját díszei, amiket ő tehet fel a fára, de kedvére játszhat is velük.

A 10 db-os Little Dutch karácsonyi dísz aranyos állatos, manós, autós, ajándékdobozos fa díszelemei varázslatos, játékos színt visznek a dekorációba. A karácsonyi ablakmatricák saját gyerekkorunkat idézhetik, kiváló közös program ilyennel díszíteni otthonunkat. A Little Dutch karácsonyi ablak matrica bármilyen üvegfelületre ragasztható, könnyen eltávolítható, és újra ragasztható.

Karácsonyi sütemények és sütés 

Ha a babád már elég nagy ahhoz, hogy segítsen, süssetek karácsonyi süteményeket vagy készítsetek saját mézeskalácsot.

Ha a mindennapokban is érdeklődik a konyhai teendők iránt, ha gyakran figyeli, ahogy sütsz vagy főzöl, eljött az ideje, hogy meglepd egy saját kis konyhával. A Little Dutch játékkonyha kiváló minőségű, fából készült és gyönyörű. Exkluzív fa játékkonyha a Little Dutch-tól című cikkünkben részletesen bemutatjuk a szerepjátékok fontosságát a gyermekek fejlődésében, leírjuk a játékkonyha előnyeit, és azt is megtudhatod, miért olyan népszerűek a Little Dutch játékkonyhák.

Karácsonyi dalok és történetek 

Teremts karácsonyi hangulatot mesék, dalok, mondókák és rajzfilmek segítségével. Hallgassátok meg a karácsonyi dalokat, énekeljetek együtt, és engedd, hogy a babád is kipróbálja a hangját. Mesélj neki a Mikulásról, hóemberről, Jézuskáról és manókról, így benne is megfogalmazódik majd, hogy ez az időszak valóban más, mint a többi. Tedd még meghittebbé a karácsonyt a Little Dutch Betlehem játék kofferrel, ami megeleveníti kis Jézus születését a jászolban. A koffer masszív kartonból-, míg a figurák fából készülnek, a Little Dutch-tól megszokott magas minőségben. A készlet a bibliai történet összes ismert alakját tartalmazza.

 

Találkozás a Mikulással

Ha van lehetőségetek, látogassatok el a Mikulás házához, vegyetek részt Mikulás ünnepségen vagy üljetek fel a Mikulás szánjára. Így babád is megismerkedhet az ünnepi időszak egyik főszereplőjével.

Kézműves ajándékok 

Készítsetek a nagyszülőknek, a családnak egyszerű karácsonyi ajándékokat babáddal. A kéz- és lábnyomatos egyedi meglepetések mindenki számára örök emlékek maradnak. Vegyél egy vászonképet, amire alkothattok. A kicsi talplenyomata tökéletes alapul szolgálhat egy téli táj megfestéséhez. Egy egyszerű sütőkesztyű, amin a baba kézlenyomata szerepel, minden főzéskor mosolyt csal majd a megajándékozott arcára. Készítsetek sós tésztát (1 csésze só, 1 csésze liszt, és ½ csésze víz), amibe belenyomjátok a pici tenyerét, majd szárítsátok ki (sütőben 100 fokon, 3 órán át). Ezután színezzétek kedvetek szerint akril festékkel.

Ha a megfelelő ajándékokat keresed gyermekek részére, látogass el a Zsiráf Babaáruház webshopjába, ahol jelenleg 124 készségfejlesztő játék, 16 fürdőjáték, és sok más kiváló minőségű, praktikus termék vár.

A karácsony babával, kisgyermekkel valószínűleg némi extra kihívást jelent, de egyben különleges és felejthetetlen is. Minden baba és család más, tehát a lényeg, hogy találd meg azt a ritmust és stílust, amely a ti családotoknak a legjobban megfelel. Legyen nyugodt, szeretetteljes karácsonyotok!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása