Barion Pixel

A legjobb baba orrszívók – tiszta légutak, könnyű használat

2023. 06. 28. | Egészség, Termékek | 0 hozzászólás

Szinte nincs is olyan kisbaba, aki sosem lesz beteg élete első évében. A legjobb, amit tehetünk, ha megmutatjuk a gyermekorvosnak, ezután pedig otthon kezeljük, hogy a lehető leghamarabb túl legyen a betegségen. A leggyakoribb tünet, amivel a kezdeti időkben találkozhatunk: az orrfolyás. Erre nyújtanak kiváló megoldást a különböző orrszívó készülékek. Mai cikkünkben segítünk, hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet.

Orrszívó típusok 

Amíg gyermekünk nem tud önállóan és hatékonyan orrot fújni, nincs más lehetőségünk, mint szívni neki, hogy a légutak tiszták maradjanak, ne duguljon be az orra, és jobb legyen a közérzete. Orrszívókból találunk manuálisat, elemeset és elektromosat is, amiket most részletesen bemutatunk. Legtöbbször azonban ajánlott több típust beszerezni, hogy minden élethelyzetben azonnal segíteni tudjunk az orrfolyáson.

Manuális orrszívó 

Kis méretének köszönhetően bárhová könnyedén magatokkal vihetitek, zaj nélkül működtethető. A manuális orrszívó használata egyszerű, nyomd össze az orrszívó pumpa részét, teljesen préseld ki belőle a levegőt, majd az orrszívófejet gyengéden helyezd a pici orrlyukába. Engedd fel a pumpát, miközben a másik orrlyukat befogod. A keletkező vákuum kiszívja a felesleges váladékot. Kevésbé hatékony, mint elektromos vagy porszívóra csatlakoztatható társai, viszont kiváló megoldás, ha úton vagytok.

Elemes orrszívó 

Az elemes orrszívók esetében nincs szükség hálózati csatlakozóra sem a töltéshez, sem a használathoz. Leggyakrabban 2xAA elemmel működnek. Szívóerejük nagyobb, mint a manuális orrszívóké. Kompakt méretének köszönhetően könnyen hordozható, autóban, játszótéren, séta közben is egyszerűen használható.

A Momert 1723 elemes orrszívó újszülött kortól használható, kis súlyú, halk működésű, vízálló és mosható. A csomagban 2 pár szilikongyűrű és 2 db cserélhető szilikonvég található. Zajszint: 69dB, szívóereje 55±5 kPa. 2xAA elemmel működik.

Elektromos orrszívó 

Az elektromos orrszívók lehetnek csak akkumulátorral működtethetők, vagy olyanok, amik az akkumulátor mellett hálózatról is használhatók. Az akkumulátoros termékek estében mindig ügyeljünk rá, hogy indulás előtt vagy este, a pici altatásakor fel legyen töltve.

A Dr. Benny elektromos orrszívó korszerű akkumulátorának köszönhetően, egy töltéssel 180 percet is képes működni. Hálózatról és USB kábellel üzemeltethető. Az egyszerű, gyors és fájdalommentes orrszívást tovább könnyíti édes, elefánt alakú formája, ami köré felépíthettek egy saját történetet, mesét, hogy a kicsinek ne legyen rossz élmény az orrszívás.

A hálózatról és elemmel működtethető Pesztonka elektromos orrszívó készülék közel tízévi fejlesztőmunka és klinikai tesztelés eredményekét született meg. Az orrszívó ideális szívóerővel tökéletes hatást ér el anélkül, hogy működése zajjal járna. Kis helyen is elfér, könnyen tárolható, hordozható.

Porszívóhoz csatlakoztatható orrszívó 

Az orrszívás leghatékonyabb és leggazdaságosabb módja még mindig a porszívóhoz csatlakoztatható szívófejjel történik. A gyermek betegségének elején, amikor a váladék folyamatosan újraképződik – ezzel nehezítve a légzést -, mindenképpen érdemes ezt a módszert választani. Bár a porszívó hangja elrettentheti a piciket, használata fájdalommentes, gyors és biztonságos. Bármilyen háztartási porszívó csövéhez csatlakoztatható. A hosszú távú, higiénikus használathoz szerezz be egy orrszívó-porszívó mosókefét is.

Így szívd ki babád orrát biztonságosan 

Amíg gyermekünk nem tud önállóan és hatékonyan orrot fújni, nincs más lehetőségünk, mint szívni neki, hogy a légutak tiszták maradjanak, ne duguljon be az orra, és jobb legyen a közérzete. A baba orrának megtisztítása az alábbi módon történhet:

  • Szerezz be egy orrszívót, amelyet speciálisan újszülöttek, babák számára terveztek. Ezek elérhetők a gyógyszertárakban és a bababoltokban.
  • Helyezd a babát háton fekvő helyzetbe, és fordítsd az oldalára, hogy könnyebben hozzáférhess az orrához.
  • Manuális orrszívóknál előbb préseld ki a levegőt a pumpából. Minden más esetben az orrszívó vége azonnal az egyik orrlyukba helyezhető. Ezután megkezdheted a nyálka kiszívását az orrból. Mindezt lassan és óvatosan, hogy elkerüljük az irritációt vagy a fájdalmat a babánál.
  • Ha szükséges, ismételd meg ugyanezt a másik orrlyukkal. Egy 100%-ban természetes, tengervizet tartalmazó, csecsemők számára kifejlesztett orrspray tovább könnyítheti a légzést, és az orr tisztán tartását a megbetegedés időszakában.

A legtöbb baba és kisgyermek nem szereti az orrszívást, így fontos, hogy amikor sor kerül rá, beszélj hozzá, nézz a szemébe, nyugtasd meg. Adjatok nevet az orrszívónak, hagyd, hogy megérintse, megsimogassa, így kevésbé tűnik majd félelmetesnek a készülék, és kellemetlennek az orrszívás. Ha otthoni használatra a porszívóhoz csatlakoztatható orrszívót választod, érdemes mellé beszerezni egy elemes vagy elektromos készüléket, hogy bárhol, bármikor hatékonyan tudd eltávolítani a felesleges váladékot a kicsi orrából.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása