Barion Pixel

A téli hosszú séták fontossága és a bundazsák szerepe

2024. 01. 26. | Babakocsik, Egészség, Termékek | 0 hozzászólás

A tél még javában tart, a hőmérséklet gyakran fagypont alá csökken, a babával tett hosszú babakocsis sétákról viszont nem érdemes lemondani. Mai cikkünk ennek jótékony hatásairól és a bundazsák központi szerepéről szól.

A napi rutin kialakítása 

Amikor egy kisbaba érkezik a házba, sok minden megváltozik. Új szemléletre, új szokásokra van szükség. Minden babának más igényei vannak, de némileg formálhatjuk a baba szokásrendjét. A tapasztalatok többnyire azt mutatják, hogy az anya és baba egymásra hangolódása mellett, egy állandó, naponta ismétlődő rutin kiszámíthatóságot, biztonságot nyújt a babának, amitől kiegyensúlyozottabbá válik. Emellett a szülők napi teendőit is megkönnyíti, ha viszonylagosan be tudják számolni, mikor van alkalmuk a napi teendőkre.

A babakocsis séta 

Már a pici érkezése előtt érdemes átgondolni azokat a dolgokat, amiket be szeretnénk vezetni a napi rutinba, ha eljön az ideje. Ilyen lehet a hosszú, babakocsis séta. Amikor az új jövevény már nem csak alszik és eszik, hanem elkezd érdeklődni a világ iránt, arra vágyik, hogy folyamatosan foglalkozzunk vele. Otthon, a négy fal között sokszor kifogyunk az ötletekből, a játékokból. Erre is kiváló megoldást nyújtanak a hosszú babakocsis séták. Az ősszel és télen született babák szüleinek sem kell elrettenniük a téli időjárástól. A megfelelő felszereléssel minden napunk részévé tehetjük a rövidebb vagy hosszabb sétákat. Sok gyerek ilyenkor alszik a legjobban, az édesanyáknak pedig jól esik a napi mozgás a gyermekágyi időszak után.

1. ábra: Cam Fuido Easy 3in1 babakocsi

A babakocsis, hosszú, téli séták előnyei 

  • Friss levegő és napfény: A szabadban töltött idő során a csecsemő és a szülő is friss levegőt szívhat be, ami segíthet az egészséges fejlődésben. Emellett a napfény szerepe is fontos lehet a D-vitamin termelődése szempontjából, amiből télen is gyakran kaphatunk.
  • Immunrendszer erősítése: A rendszeres kültéri tevékenységek, mint a séták is, hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez. A megfelelő öltözködés és védelem mellett a hideg levegővel való találkozás segíthet az ellenálló képesség fejlesztésében.
  • Alvás javulása: A friss levegő és a fizikai aktivitás hozzájárulhat a jobb alváshoz mind a szülők, mind a babák számára. Az alvásnak pedig kiemelkedő szerepe van a fejlődésben és a mindennapi jó közérzetben.
  • Élmények és fejlődés: A környezet felfedezése, az új látványok és hangok élményeket nyújthatnak a babának, ami hozzájárul a szellemi és érzelmi fejlődésükhöz.
  • Szociális kapcsolatok: A séták során a szülők találkozhatnak más kisgyermekes szülőkkel, ami lehetőséget teremt a szociális kapcsolatok építésére és a tapasztalatok megosztására.
  • Testmozgás: A babakocsi tolása kisebb mértékű fizikai aktivitást jelent a szülők számára, ami hozzájárulhat a testmozgásukhoz és az egészségük megőrzéséhez.

 

Kiegészítők a téli sétákra 

A téli séták során az időjárásra való felkészülés elengedhetetlen. A megfelelő öltözködés és a babakocsi védelme a hideg és a szél ellen alapvető fontosságú a biztonságos és kellemes sétákhoz.

Bundazsák 

Az overálok is kitűnő szolgálatot tesznek a hideg időben, viszont sokkal praktikusabb választás lehet egy bundazsák a babakocsiba. Egyrészt megkíméljük a babát a fel- és leöltözéstől, másrészt hosszabb távon használhatjuk a mérete miatt. Ráadásul, ha elalszik séta közben a pici, a bundazsákból egyszerűen kiemelhetjük és áttehetjük az ágyába.

Érdemes univerzális bundazsákot választani, ami minden babakocsiba kényelmesen beilleszthető. Ilyenek a Fillikid magas minőségű darabjai is. Választhatsz hordozóba vagy babakocsiba való típust, de ezen belül is különböző méretekben gyártották, hogy mindenki megtalálja igényeinek és babakocsijának megfelelőt. A mózeskosárba egyszerűen befektethető, míg a sportbabakocsikba 3 és 5 ponton átfűzhető. Puha, kényelmes belső béléssel, poliészter, szél és vízálló külső anyaggal rendelkeznek. Tisztításuk egyszerű, 30°C-on moshatók.

2. ábra: Fillikid bundazsákok

Keresd január 31-ig akciós áron a Fillikid bundazsákokat a Zsiráf Babaáruház webshopjában!

Cumisüveg melegentartó 

Egy dekoratív cumisüveg melegentartóval a megfelelő hőmérsékleten tarthatod gyermeked táplálékát a hosszú babakocsis séták során is. A BabyOno termékei univerzálisak és kb. 2-3 órán keresztül tartják a hőmérsékletet.

3. ábra: BabyOno cumisüveg melegentartó

Játékok 

Ha útnak indultok, akár babakocsival, akár autóval, mindig legyen nálad pár játék a baba kedvencei közül. Válassz olyanokat, amik kis helyen is elférnek, és hosszabb időre lekötik a picit. Így ha nem alszik el az úton, és türelmetlenkedni kezd, rögtön lesz mihez nyúlnod, hogy eltereld a figyelmét.

4. ábra: Little Dutch fa csörgő

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása