Barion Pixel

Irány kert! Termékek és tippek a gyerekekkel való kertészkedéshez

2024. 04. 28. | Játékok, Termékek | 0 hozzászólás

Ahogy a napsugarak megérkeznek és a természet újra éled, a kert varázslatos helyszínné válik a gyerekek számára. A friss levegőn való időtöltés nemcsak kikapcsolódást nyújt, hanem lehetőséget is teremt a gyerekek számára a kreativitás kibontakoztatására és a természet megismerésére. Ha szeretnél néhány inspiráló ötletet és hasznos terméket megismerni a gyerekekkel való kertészkedéshez, akkor itt a helyed! Az alábbiakban bemutatunk néhány remek terméket és tippet, amelyek segítenek a gyerekeknek élvezni a kertészkedést és együtt felfedezni a természet csodáit.

Tippek a sikeres kertészkedéshez gyerekekkel

Aki kertes házban lakik, pontosan tudja, hogy a tavasz beköszöntével mennyi munka adódik a ház körül. Ne várjunk arra, hogy a gyerekek a nagyszülőknél legyenek, csalogassuk ki a kertbe őket akkor is, ha sok munka vár ránk. Vonjuk be az egész családot, és élvezzük a közösen eltöltött időt a szabadban.

Fűnyírás

A tavaszi hónapokban a fű már növekedni kezd, így fontos rendszeresen lenyírni, hogy rendezett és ápolt legyen a kert. A nagyobb gyerekek szívesen segítenek tolni a fűnyírót, főleg ha játékkal kötöd össze. De a kisebb gyereket is bevonhatod, a Little Dutch fa járássegítő kocsi formája nagyon hasonlít a fűnyíróhoz, így szívesen részt vesznek a felnőttek utánzásában.

1. ábra: Little Dutch fa járássegítő kocsi – zsirafbabaaruhaz.hu

Növények gondozása

Ellenőrizd a bokrokat és fákat, és vágd vissza a túlnőtt ágakat, hogy elősegítsd a növekedésüket és a szép formájuk megtartását. Ültess tavaszi virágokat, mint például tulipánok, nárciszok vagy ibolyák, hogy virágba boruljon a kert és színt vigyen az otthonodba. Palántázz pár olyan fűszernövényt is, amiket a leggyakrabban használtok a konyhában. Ebben szintén segítségedre lehetnek a gyerekek. A homokozó készlet lapátjával kiáshatják a kis lyukat, majd miután elültetted a magokat, meglocsolhatják a kis locsolójukkal. Ezáltal megtanulhatják és értékelhetik a természet iránti tiszteletet és gondoskodást.

2. ábra: Little Dutch homokozó készlet – zsirafbabaaruhaz.hu

Kerti infrastruktúra felkészítése

Távolítsd el a téli hulladékot, mint például a lehullott leveleket vagy ágakat, hogy tiszta és rendezett legyen a kert. Ellenőrizd a kerti berendezéseket, például a locsolórendszert, a kerti bútorokat és a grillt, hogy készen álljanak az új szezonra. Ha ezekbe a részfolyamatokba nem tudod bevonni a gyerekeket, és sok időt vesz igénybe, készíts elő különböző kerti tevékenységeket, mint például kerti festés vagy homokozás, hogy a gyerekeknek addig is legyen új kihívás és szórakozás. A kisebbeknek kihozhatod a szivacspuzzle szőnyeget, ami biztonságos játékfelületet biztosít, amíg te dolgozol. Válassz olyan szőnyeget, amely strapabíró és időjárásálló, hogy bátran használhasd akár a fűre, akár a teraszra terítve. Ezek a szőnyegek kényelmes alátámasztást nyújtanak a gyerekeknek játék közben, és könnyen hordozhatók, így bárhová magaddal viheted őket a kertben.

3. ábra: Kinderkraft Luno szivacspuzzle szőnyeg 30db-os – zsirafbabaaruhaz.hu

Kertvédelem és biztonság

Rendezd át a kerti tárolókat, hogy biztonságosan és rendezetten lehessen tárolni a kerti szerszámokat és felszereléseket. Ellenőrizd a növényeket kártevők és betegségek szempontjából, és szükség szerint alkalmazz kártevőirtó szereket vagy más védelmi intézkedéseket. Eközben a gyerekek semmiképpen ne legyenek a közelben, mielőtt nekilátsz alakíts ki egy különleges területet a kertben, ahol szabadon játszhatnak és felfedezhetik a természetet. Egy indián sátor rengeteg lehetőséget rejt, kültéren és beltéren is kiválóan alkalmazható. Nagyszerű lehetőség a gyerekeknek, hogy kitaláljanak és megvalósítsanak saját kerti kalandokat. Ezek a sátrak könnyen összeszerelhetők és lebonthatók, árnyékos menedéket nyújtanak. Töltsd meg párnákkal és takarókkal, hogy a gyerekek kényelmesen játszhassanak és pihenhessenek benne.

4. ábra: Indián sátor gyerekeknek – zsirafbabaaruhaz.hu

Kiegészítők a kertbe

A kert nem csak a növényekből áll, hiszen ahhoz, hogy használni és élvezni tudjátok számos kiegészítőre lehet szükség. Frissítsd fel a kerti dekorációkat, mint például a virágtartókat, kerti szobrokat vagy a dekoratív kerti világítást, hogy új életet lehelj a kertbe. Ha nincs telepített játszótér, szerezz be pár kültéri játékot, hogy a gyerekek is örömüket leljék a kint töltött időben.

Az Adamo hinta már újszülött kortól használható, jó időben bátran kivihetjük a kertbe. Az Adamo hinta sikerének titka című cikkünkben mindent megtudhatsz róla.

5. ábra: Adamo Babahinta – zsirafbabaaruhaz.hu

3 éves kor feletti gyerekeknél garantáltan sikert aratsz egy játszósátorral, melyhez alagút és színes labdák is tartoznak. A játszósátor alagúttal 3 részből áll, 2 különböző alakú és méretű gyereksátor részből, valamint egy összekötő mászóalagútból. A termékhez ajándékba adunk egy praktikus tárolózsákot, valamint kb. 200 db színes, műanyag labdát, hogy labdasátorrá alakíthassák a játszósátrat.

6. ábra: Játszósátor alagúttal – zsirafbabaaruhaz.hu

A tavaszi munkálatok elvégzése nemcsak segít abban, hogy a kerted rendezett és ápolt legyen, hanem lehetőséget is teremt arra, hogy élvezd a friss levegőt és a természet szépségeit. Beszélgessetek a különböző növényekről, állatokról és természeti jelenségekről, és segíts a gyerekeknek megismerni és megérteni a környezetüket. Legyen ez az időszak a kikapcsolódás és az öröm pillanatai a számodra és családod számára!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása