Barion Pixel

Érintés nélküli infravörös hőmérő: új korszak a babák lázmérésében. Pontos, megbízható, multifunkciós készülék.

2022. 11. 20. | Termékek | 0 hozzászólás

A kisbaba érkezése előtti bevásárló listáról sok más hasznos dolog mellett soha nem hiányozhat a hőmérő. Ám ennek használata sok esetben nem túl kellemes, hiszen csecsemőknél a végbélben való hőmérőzést ajánlják. A baba sokat mozog, nehéz a hőmérő stabil tartása is. A legmodernebb eszközzel azonban mindenféle kellemetlenség nélkül ellenőrizheted gyermeked testhőjét. Mai cikkünkben többek között ezt a terméket mutatjuk be.

Hogyan mérjük meg a baba lázát?

Újdonsült szülőként rengeteg új dologgal találkozunk, amiknek egy része ösztönösen jön, másokat pedig meg kell tanulnunk. Talán az egyik legnehezebb, amikor először találkozunk azzal az érzéssel, hogy gyermekünk esetleg beteg. Ilyenkor eluralkodhat rajtunk az aggódás, a pánik, a tanácstalanság, de nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Az első lázon általában pár hónapos korban átesnek a gyerekek egy-egy kötelező oltás mellékhatásaként. Fontos, hogy készenlétben legyen a lázmérő és a baba korának megfelelő lázcsillapító szer, ha szükség lenne rá.

Egy csecsemő lázmérése nem egyszerű dolog, főleg ha nyűgös és sír, miközben izeg-mozog. Ha babánk még pici és végbélben mérjük a testhőjét, fektessük a pelenkázó asztalra és lábait a sarkánál fogva emeljük fel. Bármilyen puha és hajlítható a lázmérőnk vége, használjunk popsikrémet. Ezután dugjuk be a végét, de nagyon óvatosan és ne túl mélyre, nehogy sérülést okozzunk. A mérés végéig igyekezzünk stabilan tartani a hőmérőt, majd az eredményből vonjunk le fél Celsius-fokot, ugyanis itt maghőmérsékletet mérünk. Óvodás kortól nyugodtan mérhetjük hónaljban a testhőt, ügyelve arra, hogy ne mozduljon el, miközben a kar szorosan a test mellett van.

A legmodernebb érintés nélküli hőmérők alkalmazásakor 3-5 cm-re tartva a készüléket a homloktól, 1 másodperc alatt pontos adatot kapunk gyermekünk testhőmérsékletéről. Sosem volt még ilyen gyors és egyszerű a lázmérés!

Mit nevezünk láznak?

A normál testhőmérséklet (36-37 °C között) 1 Celsius-fokkal való megemelkedésekor beszélhetünk lázról. A 37-38 Celsius-fok közötti testhőt hőemelkedésnek, a 38 Celsius-fok fölöttit láznak hívjuk. Ez a tünet a szervezetünk egyik védekező reakciója mind gyerekek, mind felnőttek esetében, így 38 °C alatt nem szükséges csillapítani. A gyermekek többsége 1,5-2 órán belül láztalanná válik, ha nincs nagyobb probléma.

Az egy év alatti gyerekeket láz esetén mindenképpen orvoshoz kell vinni (kivéve, ha kötelező oltás mellékhatása és lázcsillapítás után megszűnik a tünet). Nagyobb gyermekeknél, ha magas lázzal (39 °C) szembesülünk, vagy nem szűnik az alkalmazott gyógyszer után sem, szintén fel kell keresni a háziorvost. Felnőttek esetében a tartós (2-5 nap) láz és a mellékhatásokkal járó tünetek jelentkezésekor kell így eljárnunk.

Hőmérő típusok

Mikor egy kisbaba érkezik a házhoz a szülők boldogsága némi bizonytalansággal vegyül. Szükség van néhány hétre, amíg a baba és az anya „megismerik és megtanulják” egymást. Ezután már könnyebb észrevenni, ha a baba nem a szokásos módon viselkedik, de természetesen ez nem mindig jelenti azt, hogy a baba beteg. Viszont ha picit melegnek, bágyadtabbnak érezzük, első lépés a lázmérés.

Még ma is sokan használnak hagyományos, higanyos hőmérőt, pedig a patikák már évek óta kivonták a forgalomból. A benne lévő higany egy rendkívül veszélyes anyag, a kisbabák lázmérése közben könnyen eltörhet. A minden használat előtti rázogatás pedig nem túl kényelmes.

A fülbe rakható lázmérők gyors és biztonságos megoldást nyújtanak, viszont ha a baba mozgása miatt nem pontosan helyezzük a fülbe, nehéz megállapítani a valós testhő értékét.

Ezért mindenképpen érdemes a digitális hőmérők közül kiválasztani a nekünk megfelelőt. A mérés időtartama rövidebb, az érték pontos és megbízható, a kijelzője pedig könnyen olvasható.

Mi alapján válasszunk digitális hőmérőt?

A Zsiráf Babaáruház kínálatában található elemmel működő, digitális hőmérők gyors és pontos mérést biztosítanak. LCD kijelzőjüknek köszönhetően a mérés értéke könnyen leolvasható. Újszülött kortól használhatóak, hajlékony mérővégükkel egyszerű és fájdalommentes a lázmérés.

A Momert 1764 digitális lázmérő 10 másodperc alatt méri le az eredményt, melyet hangjelzéssel jelez. Ezután automatikusan kikapcsol. Extraként az alacsony energiaszintet is jelzi, így időben elemet tudunk cserélni a készülékben, még mielőtt teljesen lemerülne.

A Chicco Digi Baby digitális lázmérő kb. 1 perc alatt méri le az aktuális testhőt, ami picit alulmarad a többi készülékhez képest, viszont hónalj, száj és rektális mérésre is alkalmas, ütésálló tokjának hála pedig könnyen hordozható.

A Babyono digitális lázmérő mérési ideje szintén kb. 10 másodperc, aminek végéről hangjelzés tájékoztat. Kiváltsága, hogy tárolja az előző mérési eredményt, így könnyen nyomon követheted gyermeked lázának változását.

Érintés nélküli lázmérés

Bár a digitális hőmérők teljes mértékben eleget tesznek a lázméréssel kapcsolatos elvárásoknak, mégis létezik egy termék, ami felülmúlja ezeket a készülékeket. Ez nem más, mint az érintés nélküli infravörös hőmérő. Megszületését talán a koronavírus járványnak köszönhetjük, mindenesetre nagyon hálásak lehetünk érte. Minden eddiginél gyorsabb és pontosabb eredményt biztosít és a testhőn kívül tárgyak, folyadékok, ételek és környezetünk hőmérsékletét is kiválóan mérhetjük vele. De mit tud még ez a modern készülék, ami egy család háztartásából sem hiányozhat?

  • 1 másodperces hőmérsékletmérés
  • Infravörös érzékelő
  • Hangjelzés a mérés befejeztével
  • 32 mérés tárolására alkalmas
  • Pontos, megbízható
  • Mérési távolság: 3-5 cm
  • Mértékegység: °C/°F
  • Automatikus kikapcsolás: 15 másodperc
  • Kijelző világítás
  • „One-click” vezérlés
  • Rendkívül hosszú élettartam

 

Kisbabák esetében a testhő mérésen kívül is nagy hasznát veheted. Legyen szó a fürdővizének hőmérsékletéről, a felmelegített vagy kiolvasztott anyatej és tápszer megfelelő hőmérsékletéről vagy később, a hozzátáplálás során az ételei ellenőrzéséről.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása