Barion Pixel

Milyen matracot válassz az újszülöttnek?

2023. 10. 01. | Babaszoba, Termékek | 0 hozzászólás

Azon túl, hogy az újszülöttek a nap nagy részét átalusszák, a csecsemők és kisgyermekek alvása kritikus fontosságú az egészségük és fejlődésük szempontjából, ezért érdemes gondosan kiválasztani a megfelelő matracot a kiságyba. Mai cikkünk a matracok világában segít eligazodni.

Milyen szempontok alapján válassz matracot a kiságyba? 

  • Méret: A matracnak pontosan illeszkednie kell a kiságyhoz. Ne legyenek részek vagy hézagok a matrac és a kiságy oldalai között, mivel ezek veszélyesek lehetnek a csecsemő számára. Ellenőrizd a kiságy méretét, és válaszd a hozzá méretben illő matracot. A kiságy kiválasztásában Így rendezd be a babaszobát, hogy biztonságos, kényelmes és stílusos legyen című cikkünk lehet segítségedre.

  • Keménység és tartósság: A megfelelő alvás érdekében a babáknak rugalmas, szilárd gyerekmatracra van szükségük, amely lehetővé teszi számukra a megfelelő és könnyű légzést.
  • Felület: A babák az első időkben különösen érzékenyek környezetük ingereire, a tapintásra és a szagokra, ezért fontos, hogy a matrac felülete bőrbarát és kellemes tapintású legyen.
  • Légáteresztés: A matracnak jó légáteresztő képességgel kell rendelkeznie. Válassz olyan matracot, amely szellőzik, hogy elkerüld a túlzott felmelegedést és a páratartalom felhalmozódását.
  • Hipoallergén anyagok: Fontos, hogy a matrac anyaga hipoallergén legyen, hogy minimalizálják az allergiás reakciók kockázatát.
  • Vízállóság: Érdemes olyan matracot választani, amely legalább részben vízálló. Így könnyebb lesz tisztán tartani, és megakadályozza, hogy a nedvesség a matrac belsejébe kerüljön. De praktikus lehet egy vízálló matracvédő gumis lepedő
  • Tanúsítványok és minőségellenőrzés: Válassz olyan matracot, amelyet megbízható gyártók állítottak elő, és amelyek tanúsítványokkal rendelkeznek a minőség és az egészségügyi szabványoknak való megfelelésről.

Matracok típus szerint 

A különböző bababútor áruházak és matracgyártók honlapjain több típusú matracot is találsz a babák számára, ezért összegyűjtöttük a leggyakoribb matractípusok jellemzőit, hogy megkönnyítsük a választást.

Kókuszmatrac 

Napjaink legnépszerűbb típusa. Legnagyobb részben bio anyagokat és kókuszrostot tartalmaz, megfelelőlen kemény, hogy alátámassza a baba gerincét. Tökéletesen szellőzik, semmilyen mennyiségben nem veszi fel a nedvességet, nem engedi, hogy a poratkák, baktériumok elterjedjenek benne.

A Zsiráf Babaáruház kínálatában négy különböző méretben is találsz kókuszmatracokat, huzattal ellátva: 120×60 cm, 120×70 cm, 140×70 cm, 180×80 cm.

Hideghab matrac 

A hideghab matracok a legmodernebb technológiával készülnek, kényelmes, formakövető, pontrugalmas, kiválóan alátámasztja a gyermek fejét, nyakát, hátát. Tartós és jól szellőzik, a benne lévő mikrocsatornák elvezetik a nedvességet. Belső anyaga és huzata antiallergén.

Szivacsmatrac

A klasszikus habszivacs matrac újra egyre népszerűbb, hiszen időközben a matracgyártás rengeteget korszerűsödött. Előnye, hogy könnyű, formastabil, ma már légáteresztő és antibakteriális változatot is találunk a piacon.

A Zsiráf Babaáruház webshopjában a 6 cm vastag hagyományos szivacsmatracból 3 méretet találsz, így könnyedén ki tudod választani a kiságyba megfelelőt: 120×70 cm, 140×70 cm és 120×60 cm.

Kiegészítők a kiságyba 

A kiságy és a tökéletes matrac kiválasztása egy óriási lépés a pici érkezése előtt, viszont ezek mellé szükség lehet pár praktikus termékre, amik növelik babánk kényelmét és biztonságát:

Fonott rácsvédő

A fonott rácsvédő, fejvédő maximális kényelmet és biztonságot nyújt gyermekednek. Megkötővel rendelkezik, amivel a kiságy rácsaihoz rögzíthető. Anyaga 100% pamut, töltete 100% poliészter, ami mosás során nem csomósodik.

Babafészek 

A babafészek egy igazán sokoldalú kiegészítő. A kezdeti időszakban a babának túl nagy lehet a kiságy, szüksége van rá, hogy valami körbeölelje, óvja és megnyugtassa, ahogyan azt az anyaméhben megszokta. Éjjel a kiságyban, nappal pedig bárhol máshol használhatod, ő mégis a számára ismerős helyen lesz. Kiváló megoldás ha veled, vagy köztetek alszik el, ráadásul a babafészekkel együtt könnyen át is helyezheted a kiságyba. Bárhová magatokkal vihetitek, kezdetben utazóágyra és rácsvédőre sem lesz szükség.

Takaró 

A szakértők szerint az első 12 hónapban nem biztonságos, ha a babák takaróval alszanak éjjel. Viszont nappal, amikor ott vagy vele, a babakocsiba, az autóba mindenképpen szükséged lesz pár puha takaróra. A BabyOno babatakaró nagyon puha, finom anyagból készült. A bambusz jótékony hatásai a gyermekekre is nyugtatóan hat, emellett hipoallergén, antibakteriális és környezetbarát.

Ágynemű 

Ne feledkezz meg a baba ágyneműről sem. Itt is törekedj a finom, puha, 100% pamutból készült darabok megvásárlására. Kínálatunkban 2, 3 és 4 részes ágyneműt is találsz, különböző színekben. Mindegyikük újszülött kortól és bármilyen babaágyba használható.

Ha jó minőségű és időtálló kiságyat, matracot és kiegészítőket képzelsz el gyermekednek, keresd a Zsiráf Babaáruház weboldalát, vagy megnézheted személyesen is kiszemeltjeidet a békéscsabai üzletben.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása