Barion Pixel

Elengedhetetlen kellékek, amelyeket érdemes megvásárolni a baba érkezése előtt

2023. 06. 02. | Egyéb kategória, Pelenkázás, Szoptatás, Termékek, Várandósság | 0 hozzászólás

Egy babának az első időszakban a legfontosabb a biztonságos, megtartó szeretet és odafigyelés. A várandósság végén a hormonoknak köszönhetően erős a fészekrakó ösztön, de fontos, hogy próbáljunk arányt találni és az észszerűség határain belül tartani a beszerzéseinket. Mai cikkünkben azokat a termékeket mutatjuk meg, amiket valóban érdemes megvásárolni a baba születése előtt.

Hasznos elektronikai termékek 

Minden édesanya és minden kisbaba más és más, így teljesen érthető, hogy nem mindenkinél ugyanazok a termékek válnak be. Az elektronikai termékek magasabb árkategóriába tartoznak, így vásárlás előtt érdemes véleményeket, értékeléseket olvasni, hogy kiderüljön számunkra melyik lesz a megfelelő.

Légzésfigyelő 

A baba szükségletein kívül nem elhanyagolható a szülők nyugodtsága sem, amihez nagyban hozzájárulhat egy légzésfigyelő. A matrac alá helyezhető érzékelőlapja folyamatosan figyeli és érzékeli a gyermek légzését és mozgását. 12-15 másodperc (típusonként változó) légző-mozgás kimaradás után riaszt.

1. ábra: Milian Lite légzésfigyelő 1 vagy 2 db érzékelőlappal

Bébiőr 

Amikor a baba külön szobába kerül, különösen hasznos lehet egy bébiőr, de a nappali alvásokat is megkönnyíti, ha nem kell folyton csendben hallgatóznunk, mikor ébred a baba, hanem akár a kertben is eltölthetjük a „pihenőidőnket”. Az Angelcare AC 527 légzésfigyelő egyben bébiőr is, így ha mindkettő beszerzése tervben van, érdemes ilyen típust választani.

A legkedveltebb típusok kamerával is rendelkeznek, de a VTech bébiőr kínálatában kiváló minőségű kamera nélküli bébiőrök kaphatók.

Széles bébiőr kínálatunkban találsz kétirányú kommunikációs, hőmérsékletfigyelős, beépített altatódalokkal felszerelt, mozgatható kamerafejes és további funkciókkal ellátott típusokat is.

Sterilizáló

Az első 6 hónapban minden használat után, de minimum napi 1 alkalommal minden eszközt, cumit, üveget, és a mellszívó tartozékait is sterilizálnunk kell. Az edénybe töltött forró víz, 10 perc várakozással majd szárítással már a múlté. Bár költséghatékony, de az éjszakai etetésekkor nem túl kényelmes megoldás.

A MAM cumik és cumisüvegek önsterilizálós funkcióval rendelkeznek, amihez csak egy mikróra van szükségünk.

A legtöbben viszont a kompakt, egyszerű, és gyors megoldást választják, az elektromos sterilizálót. Ez a leghigiénikusabb és leggyorsabb módja a sterilizálásnak. Ez esetben is érdemes figyelembe venni, hogy több típus ételmelegítő is egyben, ami a hozzátáplálás megkezdése után nagy segítség lehet.

2. ábra: Chicco SterilNatural 2in1 elektromos gőzsterilizáló

Mellszívó

Megoszlanak a vélemények arról, hogy szükség van-e rá. Könnyen elképzelhető, hogy hamar beáll a kereslet és a kínálat egyensúlya, és soha nem is lesz szükségünk fejésre. Viszont beszerzésével megkímélhetjük az édesapákat attól, hogy fejvesztve mellszívókat válogatnak egy bababoltban, míg mi a kórházban vagyunk.

A kézi mellszívók használatához nincs szükség elektromos áramra, bárhol, bármikor használható, összeszerelése egyszerű.

Az elektromos mellszívó viszont gyorsabb, erősebb és hatékonyabb. Egy kézzel is lehet használni, nem kell a másik kéz a pumpáláshoz. A megfelelően megválasztott elektromos mellszívó nem csak a felesleges tej tárolására szolgál, segíthet stimulálni, serkenteni a tejtermelést.

3. ábra: BabyOno Nurs Pro elektromos mellszívó

Babaruhák a kezdeti időkre 

A kis súlyú és a koraszülött babáknak a 44-es vagy az 50-es méret lesz megfelelő születésük után, de az átlagos újszülötteknek érdemes 56-os kezdő méretet venni. Nem árt azonban rögtön a következő méretből (62) is beszerezni pár darabot, ugyanis súlyuk az első otthon töltött hetek után hamar gyarapodni fog. Válasszunk világos színű, puha, pamut darabokat.

  • 6 rugdalózó
  • 6 body (kezdetben kényelmesebb az átkötős típus)
  • 2 hálózsák (évszaknak megfelelő vastagságú)
  • 2 sapka (a kórházban töltött idő alatt érdemes egy vékony sapkát adni a babára)
  • 3 pár zokni, 2 harisnya
  • 1-2 pulóver vagy kardigán
  • 1-2 pár kesztyű (kezdetben karmolás ellen, később a sétákhoz)
  • 3-4 nadrág (lehetőleg gumis derék nélküli)
  • 1 bundazsák (téli babáknak)

Babaápolás 

Popsikrémet, alkoholt és fürdetőkrémet a gyermekorvos ír fel az első napokban, így ezek beszerzése várhat. Amikre viszont biztosan szükség lesz:

  • Babakád: Választhatunk egyszerű műanyag babakádat, melyek különböző méretben és színben kaphatók. Ezeket kezdetben érdemes kiegészíteni egy Angelcare mini fürdetővel, amiben a baba kényelmesen feküdhet már az első napoktól kezdve, így fürdetése kényelmesebbé és biztonságosabbá válik a szülők számára.

Praktikus lehet egy összecsukható kád is, ami később jól jöhet az utazások során, és kevesebb helyet foglal. Vagy vásárolhatunk komplexebb, állvánnyal együtt kapható babakádat, ami megfelelő magasságban tartja a babát.

Ha nem bízol a könyökkel mért megfelelő vízhőmérsékletben, érdemes beszerezni egy cuki vízhőmérőt, ami pontosan megmutatja a baba fürdővizének tökéletes vízhőfokát.

4. ábra: BabyOno vízhőmérő

  • Pelenkatároló kuka: Az első hónapokban akár napi 10-12 alkalommal is cserélhetünk pelenkát, így egy pelenkatároló kukával érdemes megóvni magunkat a keletkező baktériumoktól és szagoktól.

A pelenkákon, a popsitörlőkön, a krémeken kívül ne feledkezzünk meg az alátétről sem. Akár kombiágyat használunk, akár különálló merev vagy puha pelenkázólapot, a rá helyezett alátétek megvédik a pelenkázót a foltoktól, a kellemetlen balesetek pedig könnyen feltakaríthatók.

  • Kapucnis törölköző: Fürdetés után gyorsan be kell bugyolálni a picit egy finom, puha törölközőbe, lehetőleg olyanba, amelyiknek kapucnija is van, hogy a feje, főleg, ha vizes a haja, meg ne fázzon.
  • Orrszívó: Bár kezdetben talán nem gondolunk rá, alaposan fel kell készülnünk egy esetleges megbetegedésre is, melynek tünetei általában este, éjszaka jelentkeznek. Egy lázmérő, egy üveg láz- és fájdalomcsillapító, és egy orrszívó azonnali segítség lehet.

Az orrszívás egyik gyerek kedvencei közé sem tartozik, így fontos, hogy gyors és hatékony megoldást válasszunk. A manuális orrszívó zaj nélkül dolgozik, bárhol könnyen használható, viszont komolyabb betegség, orrfolyás esetén kevésbé hatékony.

A hagyományos orrszívó-porszívót a porszívó csövéhez kell csatlakoztatni, hogy működésbe lépjen. Fájdalommentes, hatékonyan és kíméletesen távolítja el az orrváladékot, viszont a porszívó hangja akaratlanul is megijeszti a babákat, főleg ha az éjszaka közepén van szükség az orrszívásra.

Az elektromos orrszívók között ma már találhatóak nagy teljesítményű készülékek, melyek kíméletesek és hatékonyak. Kis méretének köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük, otthon pedig nem kell minden alkalommal elővenni a hangos porszívót.

5. ábra: Babyono elektromos orrszívó, zenével

A baba etetése 

Mikor megszületik a pici, az első időszak szinte csak a baba etetéséről szól. Akár anyatejes, akár tápszeres lesz a kicsi, érdemes felkészülni mindkét eshetőségre.

  • Cumisüveg: Ideális esetben az első 6 hónapban csak anyatejjel táplálkozik a baba, de már várandósan szerezzünk be 1-2 cumisüveget. Hosszú távon ideális azonos gyártó termékeit vásárolni, hiszen egyes részei cserélhetők, illetve így biztosan kompatibilisek lesznek egymással.
  • Anyatejtároló edények, tasakok: Ha fejünk, mindenképpen tároljuk el az értékes anyatejet. Ezek felolvasztása után akár az édesapa vagy a nagyszülők is megetethetik a babát, ha a helyzet úgy kívánja, illetve később, a hozzátáplálás során is felhasználhatjuk őket. Az anyatejtartó tasakok legtöbb esetben eldobhatók, viszont az anyatejtartó poharakat ételtárolásra is használhatjuk.

6. ábra: Philips Avent Anyatejtároló pohár

  • Babamérleg: Bár a védőnő havonta méri a babák súlyát, sokan elbizonytalanodnak, vajon elegendő anyatejet tud-e a pici magához venni, a súlya megfelelően gyarapszik-e. Egy digitális babamérleg ezt könnyen megoldja, a legtöbb típus pedig az utolsó mért adatot is tárolja.

7. ábra: Momert 6477 digitális baba- és gyerekmérleg

Babaszoba berendezés 

Egy újszülött érkezése sok mindent megváltoztat, többek között az életterünket is. Így rendezd be a babaszobát, hogy biztonságos, kényelmes és stílusos legyen című cikkünkben megmutatjuk, hogyan rendezd be a babaszobát vagy hogyan alakítsd át a hálószobát a baba érkezésére. Bemutatjuk a babaöböl előnyeit, kitérünk a kiságy típusokra és praktikus tanácsokkal látunk el, hogy a kezdeti időszak is gördülékeny legyen.

Kórházi csomag szüléshez

A baba születése előtt nem csak az új jövevény szükséges felszereléseit kell beszereznünk, hanem a kórházi csomagot is, amivel a szülőszobába érkezünk. Várandósság: fogantatástól a szülés pillanatáig című cikkünkben részletesen kitérünk arra, hogy mi legyen a kórházi táskánkban.

Bízunk benne, hogy cikkünket sok várandós édesanya hasznosnak találta, és segíthettünk ezzel beszerezni a legfontosabb dolgokat, amik megkönnyítik majd a fárasztó, de boldog babázás időszakát. A Zsiráf Babaáruház széles kínálata nem csak online, de személyesen is megtekinthető Békéscsabán, ahol segítőkész, kedves és szakértő kiszolgálással várnak.

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nyugi, az e-mail címed nem tesszük közzé az oldalon, csak ellenőrzési célra kérjük be.

Kosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása